Kolacja powinna być syta – po jej spożyciu nie powinniśmy chodzić głodni. Prezentowany koktajl serowo-orzechowy na pewno spełnia ten wymóg.

 

SPIS TREŚCI:
1. Niezbędne składniki
2. Sposób przyrządzenia
3. Wartości odżywcze



1. Niezbędne składniki

– 30 g drobno zmielonych orzechów włoskich,

– 30 g białka waniliowego,

– 80 g twarogu chudego,

– 250 ml mleka,

– 30 g płatków owsianych błyskawicznych,

– słodzik do smaku.

 

2. Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki dodajemy do wysokiego i wąskiego naczynia. Blendujemy całość na gładką konsystencję, w razie potrzeby rozrzedzamy całość odrobiną wody.

 

Koktajl ten to błyskawiczna i pełnowartościowa kolacja. Łączy

w sobie średnio- i wolnowchłanialne proteiny z dodatkiem węglowodanów złożonych i zdrowych tłuszczów. Stanowi bardzo dobrą propozycję dla osób, które nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni.

 

3. Wartości odżywcze

Białko: 48 g

Węglowodany: 55 g

Tłuszcze: 23 g

 

Łączna wartość kaloryczna: 617 kcal.