Lubicie pasty kanapkowe? Jeżeli tak, to sprawdźcie nasz przepis, którego głównymi składnikami są twaróg i ryba.

 

SPIS TREŚCI:
1. Niezbędne składniki
2. Sposób przyrządzenia
3. Wartości odżywcze



1. Niezbędne składniki

– 100 g twarogu chudego,

– 100 g wędzonej makreli,

– 50 g cebuli,

– 50 g szczypiorku,

– sól i pieprz,

– 100 g chleba razowego pełnoziarnistego.

 

2. Sposób przyrządzenia

Do miseczki dodajemy twaróg, wędzoną makrelę, drobno posiekaną cebulę

i szczypiorek. Wszystko dokładnie wyrabiamy na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą smarujemy pieczywo.

 

Wyjątkowo prosty i smaczny posiłek. Wykonanie zajmuje tylko kilka minut. Spora dawka wolnowchłanialnych protein kazeiny idealnie pasuje do posiłku przed snem, a zdrowe tłuszcze z makreli spowalniają dodatkowo czas wchłaniania białek.

 

3. Wartości odżywcze

Białko: 48 g

Węglowodany: 55 g

Tłuszcze: 23 g

 

Łączna wartość kaloryczna: 617 kcal.