Pomysł na kolację? Wybierz zdrową kolację! Pasta – przepis z twarogiem i rybami
Lubicie pasty kanapkowe? Jeżeli tak, to sprawdźcie nasz przepis, którego głównymi składnikami są twaróg i ryba.
SPIS TREŚCI:
1. Niezbędne składniki
2. Sposób przyrządzenia
3. Wartości odżywcze
– 100 g twarogu chudego,
– 100 g wędzonej makreli,
– 50 g cebuli,
– 50 g szczypiorku,
– sól i pieprz,
– 100 g chleba razowego pełnoziarnistego.
Do miseczki dodajemy twaróg, wędzoną makrelę, drobno posiekaną cebulę
i szczypiorek. Wszystko dokładnie wyrabiamy na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą smarujemy pieczywo.
Wyjątkowo prosty i smaczny posiłek. Wykonanie zajmuje tylko kilka minut. Spora dawka wolno wchłanialnych protein kazeiny idealnie pasuje do posiłku przed snem, a zdrowe tłuszcze z makreli spowalniają dodatkowo czas wchłaniania białek.
Białko: 48 g
Węglowodany: 55 g
Tłuszcze: 23 g
Łączna wartość kaloryczna: 617 kcal.