Owsianka – przepis na śniadanie
Nie masz czasu na śniadanie? Jeszcze ciągle w biegu? Przygotowanie naszej owsianki o smaku kawowo-orzechowym wymaga raptem 5 minut.
SPIS TREŚCI:
1. Niezbędne składniki
2. Sposób przyrządzenia
3. Wartości odżywcze
– 100 g płatków owsianych górskich,
– 30 g odżywki białkowej (smak naturalny, czekoladowy, waniliowy lub śmietankowy),
– 15 g kawy rozpuszczalnej,
– 20 g orzechów włoskich,
– kilka tabletek słodzika do smaku (opcjonalnie),
– woda.
Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem wieczorem poprzedniego dnia w proporcji 1 : 3 – 1 część płatków na 3 części wody. Rano przygotowujemy esencję z kawy z dodatkiem słodzika (opcjonalnie) i wlewamy do przygotowanych dzień wcześniej płatków. Siekamy orzechy i dodajemy odżywkę białkową. Dokładnie mieszamy całość.
Gotowa owsianka jest pyszna, dodaje energii, a zawarta naturalnie kofeina przyjemnie pobudza. Kompletne pełnowartościowe śniadanie w 5 minut.
Białko: 39 g
Węglowodany: 66 g
Tłuszcze: 22 g
Łączna wartość kaloryczna: 615 kcal.