Kanapki z twarożkiem, łososiem i ogórkiem kiszonym
Kanapki to pomysł na kolację dla zapracowanych, ale nie tylko. Podczas ich przygotowywania możemy do woli eksperymentować z dodatkami. My prezentujemy wersję kanapek z twarożkiem, ogórkiem kiszonym, łososiem
i koperkiem. Ogórki kiszone to świetny dodatek, ponieważ są naturalnym probiotykiem – są źródłem kwasu mlekowego – powstałej w czasie fermentacji substancji, która oczyszcza organizm, wzmacnia system obronny i chroni nasz organizm przed chorobami.
SPIS TREŚCI:
– 3 kromki chleba pełnoziarnistego (100 g),
– plaster łososia wędzonego (70 g),
– 2 ogórki kiszone (120 g),
– pół opakowania twarożku naturalnego (75 g),
– garść dowolnej sałaty (4 g),
– koperek suszony.
Przygotowanie kanapek jest bardzo proste: kromki chleba pełnoziarnistego smarujemy serkiem naturalnym, dodajemy sałatę, pokrojonego w plastry łososia i ogórki kiszone. Całość posypujemy koperkiem.
Smaczna i szybka kolacja gotowa!
Białko: 29,1 g
Węglowodany: 59,4 g
Tłuszcze: 14,2 g
Błonnik: 9,5 g
Łączna wartość kaloryczna: 446 kcal.