Dietetyka, dietetyka kliniczna i profesjonalna suplementacja
Szkolenie specjalistyczne
Dietetyka, dietetyka kliniczna i profesjonalna suplementacja
Do szkolenia pozostało:
00
dni
00
godziny
00
minuty
00
sekundy
28 kwietnia 2019 (niedziela)
Kraków, Park Inn Radisson
9:00-18:00
499 zł
Prelegenci
1
dr n. med. Angelika Kargulewicz
2
mgr Rafał Baran
Gwarantujemy wysoką dawkę merytoryki i praktycznej wiedzy!
Ramowy program szkolenia
Czas trwania: 9h
Poziom: specjalistyczne
MODUŁ I
Dietetyka prowadzący: dr n. med. Angelika Kargulewicz
Dieta low FODMAP w praktyce - jak układać codzienny plan żywieniowy dla pacjenta z zaburzeniami dyspeptycznymi (wzdęcia, przelewania, kurczenia, gazy jelitowe).
Jak zapobiegać jednoczesnym niedoborom pokarmowym.
Żywienie w refluksie żołądkowo-przełykowym – postępowanie żywieniowe dla pacjenta z uciążliwymi objawami (zgaga, uczucie kuli w gardle, regurgitacje).
Produkty spożywcze zalecane i przeciwwskazane oraz prezentacja przykładowych planów żywieniowych.
MODUŁ II
Dietetyka kliniczna prowadzący: dr n. med. Angelika Kargulewicz
Żywienie kliniczne w ujęciu zaburzeń w obrębie przewodu pokarmowego.
Zaburzenia czynnościowe przewodu pokarmowego – częsta przyczyna dolegliwości żołądkowo-jelitowych:
Zespół jelita nadwrażliwego,
SIBO – diagnostyka (wodorowe testy oddechowe),
najskuteczniejsze plany żywieniowe.
Nieregularne wypróżnienia – wskazówki dietetyczne pozwalające na uregulowanie rytmu wypróżnień (zaparcia/biegunki).
Dieta w chorobie trzewnej (celiakii). Zastosowanie diety bezglutenowej w praktyce.
Przykładowe jadłospisy uwzględniające eliminację oraz wartość odżywczą.
Pomysły na szybkie i odżywcze posiłki
Suplementacja diety probiotykami a zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Na czym polega celowana probiotykoterapia.
MODUŁ III
Profesjonalna suplementacja prowadzący: mgr Rafał Baran
Czym są suplementy diety
Ogólne pojęcie suplementacji,
Podział suplementów na uzupełniające mikro i makroskładniki,
Kategorie suplementów wraz z ich charakterystyką, zastosowaniem i dawkowaniem:
Białko, kreatyna, beta-alanina, aminokwasy, multiwitaminy, acetylo-L-karnityna, jabłczan cytruliny, kwas orotowy, L-winian L-karnityny, ochrona stawów, oleje rybne
Szeroki opis Witaminy D i Multiwitamin:
Działanie,
Fakty i mity.
Schematy stosowania suplementów w zależności od celu, wieku oraz stopnia zaawansowania
Układanie suplementacji pod cele klientów oraz analiza planów suplementacji.
Przykłady badań obalających mity dotyczące suplementacji
Dlaczego warto zostać uczestnikiem szkolenia
Otrzymasz aktualną i rzetelną wiedzę dotyczącą postępowania dietetycznego oraz innych istotnych aspektów dietetyki klinicznej potwierdzoną badaniami oraz praktyką.
Poznasz sprawdzone schematy i metody postępowania z pacjentem/podopiecznym.
Będziesz miał możliwość zadania naszym specjalistom nurtujących Cię pytań dotyczących suplementacji, otyłości i innych tematów dietetycznych!
Szkolenie prowadzą prelegenci, którzy łączą aktywność w środowisku naukowym, z praktyką zawodową, co jest według nas warunkiem niezbędnym do rzetelnego przekazywania wiedzy.
Nabędziesz umiejętność tworzenia kompletnej suplementacji dla swoich klientów.
Poznasz sekrety stosowania i dawkowania suplementów przez profesjonalnych sportowców.
Otrzymasz unikalne materiały ze szkolenia opracowane przez dr n. med. Angelikę Kargulewicz oraz mgr Rafała Barana.
Kompleksowe podejście do tematu dietetyki, dietetyki klinicznej i profesjonalnej suplementacji. Gwarantujemy wysoką dawkę merytoryki i praktycznej wiedzy!
dr n. med. Angelika Kargulewicz
Dietetyk, absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Wykładowca uniwersytecki. Doktor nauk o żywieniu na czterech uczelniach oraz autorka prac poglądowych i oryginalnych z zakresu dietetyki i żywienia człowieka publikowanych Polsce jak i za granicą.

Wykładowca uniwersytecki i prelegent na konferencjach lokalnych oraz międzynarodowych. Szczególne zainteresowania to zagadnienia związane z postępowaniem dietetycznym w zaburzeniach metabolicznych i chorobach organicznych.
mgr Rafał Baran
Dietetyk sportowy, profesjonalny specjalista suplementacji. Prowadzący konsultacje dietetyczne z piłkarzami z Bundesligi, jak również kompleksowo zawodników Wisły Kraków oraz innych drużyn ekstraklasy.

Absolwent studiów magisterskich na Akademii Wychowania Fizycznego w Krakowie. Dyplomowany dietetyk sportowy. Wykładowca na licznych szkoleniach i konferencjach poświęconych suplementacji i dietetyce.

15 lat szerokich doświadczeń, w tym 9 lat współpracy z międzynarodowymi i zawodowymi sportowcami z różnych dyscyplin, w tym z sukcesami z dyscyplin sylwetkowych.
Do kogo skierowane jest szkolenie
Lekarze medycyny sportowej
Dietetycy
Sportowcy
Fizjoterapeuci
Trenerzy
Studenci
Przynieś swoje CV i zaaplikuj do Fabryki Siły aby zostać:
Ambasadorem
Redaktorem
Współpracownikiem
Partnerem
Co zyskasz biorąc udział w szkoleniu
Umiejętności
Nabędziesz aktualną i rzetelną wiedzę dotyczącą postępowania dietetycznego oraz suplementacyjnego.
Kontakty
Otrzymasz unikalne materiały ze szkolenia opracowane przez dr n. med. Angelikę Kargulewicz oraz mgr Rafała Barana.
Wiedza
Poznasz sprawdzone schematy i metody postępowania z pacjentem.
Certyfikaty
Otrzymasz certyfikat uczestnictwa w naszym szkoleniu w języku Angielskim i Polskim.
Szkolenie odbywa się w dogodnej dla podróżujących lokalizacji – Park Inn Radisson w Krakowie, zaledwie 10 minut od Dworca PKP. Obiekt posiada własny parking. Miejsca parkingowe są dostępne bezpłatnie dla uczestników szkolenia. Zapraszamy osoby chcące zdobyć ogrom wiedzy podczas prelekcji od cenionych ekspertów. Uzyskaj odpowiedzi na nurtujące Cię pytania dzięki debatom i praktyce!
Ogromna okazja do porozmawiania na żywo z jednymi z najlepszych znawcami branży dietetycznej i suplementacyjnej w Polsce.