Zapiekanka z marchewką to spora porcja beta-karotenu, wpływającego na odporność naszego organizmu oraz stan skóry. Warto więc dodawać ją do swoich posiłków.


SPIS TREŚCI:

1. Niezbędne składniki

2. Sposób przyrządzania

3. Wartości odżywcze


Wielki FINAŁ! "180 dni od Krzycha do Ronaldo" za nami!

Mistrz Świata w Freestyle-u vs Plany treningowe Fabryka Siły



1. Niezbędne składniki

– średnia cukinia (400 g)
– 4 łyżki twarogu (125 g)

– duża marchew (60 g)

– mała cebula (50 g)

– jajko (50 g)

– łyżka oleju rzepakowego (10 g)

– 2 kromki chleba pełnoziarnistego (70 g)

– koperek
– sól

Nie masz czasu? Nasi eksperci ułożą dla Ciebie plan. Kliknij tutaj!
Plany dietetyczne i treningowe
Plany dietetyczne i treningowe


2. Sposób przyrządzenia

Na początku kroimy drobno cebulę oraz cukinię, a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie rozgrzewamy olej w garnku i wrzucamy cebulę. Smażymy ją, aż zacznie mięknąć, po chwili dodajemy cukinię, zwiększamy ogień i smażymy, aż cukinia zmięknie, a cały płyn odparuje. Dodajemy odrobinę soli, mieszamy i zdejmujemy z ognia. W innym naczyniu roztrzepujemy jajko, dodajemy startą marchew, cebulę z cukinią, rozgnieciony twaróg i koperek. Następnie wykładamy masę do małego naczynia żaroodpornego i wkładamy do rozgrzanego wcześniej do 190 st. piekarnika na około 40 minut. Po upieczeniu można podawać z chlebem pełnoziarnistym.


3. Wartości odżywcze

Białko: 29,2 g

Węglowodany: 44,6 g

Tłuszcze: 19,6 g

Błonnik: 9,7 g


Łączna wartość kaloryczna: 448 kcal.

REKLAMA
Rewolucja w spalaniu tłuszczu! Zobacz najskuteczniejsze spalacze
9,4
Trizer
137
Zobacz więcej Dieta GRATIS!
TRIZER To przede wszystkim zestaw! Producent zapewnia 30 dniową dietę oraz pełną opiekę dietetyków do każdego zakupionego Trizera!
Komentarze(7)
    • ~karooo
      7 listopad 2015

      aaa ile tego twarogu? bo gdzies tam chyba umknął po drodze :)

      • ~greg
        8 listopad 2015

        a ile białego sera??? nie ma go na liście składników???

        • Maksym Riznyk
          12 listopad 2015

          Dziękujemy za uwagę, już poprawione

        • ~wafel
          10 listopad 2015

          przepyszne!

          • ~klaudia
            20 listopad 2015

            palce lizać!

            • ~zapiekankowy gosc
              20 listopad 2015

              Zapiekanki u mnie zawsze mile widziane.

              • ~Basia
                11 luty 2016

                Hmmm chyba za dużo dałam twarogu, bo wyszła mi lekko kwaśna.