Omlet to świetne rozwiązanie, gdy znudzi nam się zwykła jajecznica. Nie jest daniem czasochłonnym, ani trudnym do przygotowania. Nasza propozycja omletu z groszkiem i pomidorem jest posiłkiem wysokobiałkowym, dlatego świetnie nada się na kolację dla osób chcących stracić zbędne kilogramy.

 

SPIS TREŚCI:

1. Niezbędne składniki

2. Sposób przyrządzania

3. Wartości odżywcze

Za rok będziesz żałował, że nie zacząłeś dzisiaj!
Zobacz metamorfozy naszych użytkowników:

Zobacz więcej!

 


1. Niezbędne składniki

– 3 jajka (110 g)

– pomidor (180 g);

– szklanka groszku zielonego mrożonego/ świeżego

– łyżka oleju rzepakowego (5 g)

– przyprawy: sól, pieprz, koperek

Nie masz czasu? Nasi eksperci ułożą dla Ciebie plan. Kliknij tutaj!
Plany dietetyczne i treningowe
Plany dietetyczne i treningowe


2. Sposób przyrządzenia

Przygotowanie omletu rozpoczynamy od wbicia jajek do miski. Następnie dokładnie je ze sobą mieszamy widelcem, aż powstanie nam jednolita konsystencja. Jajka przyprawiamy solą i pieprzem. Kolejnym krokiem jest rozgrzanie oleju na patelni. Na rozgrzany tłuszcz wylewamy masę jajeczną

i chwilę podsmażamy. Po chwili na wierzch wysypujemy groszek zielony, układamy plastry pomidora i przykrywamy patelnię przykrywką. Po chwili możemy delikatnie obrócić omlet na drugą stronę przy użyciu łopatki. Całość posypujemy koperkiem i odrobiną świeżego groszku i gotowe!

 

3. Wartości odżywcze

Białko: 31,9 g

Węglowodany: 30,9 g

Tłuszcze: 22,2 g

Błonnik: 10,4 g

 

Łączna wartość kaloryczna: 409 kcal

REKLAMA
Rewolucja w spalaniu tłuszczu! Zobacz najskuteczniejsze spalacze
9,4
Trizer
137
Zobacz więcej Dieta GRATIS!
TRIZER To przede wszystkim zestaw! Producent zapewnia 30 dniową dietę oraz pełną opiekę dietetyków do każdego zakupionego Trizera!
Komentarze(6)
    • ~smakowita
      14 listopad 2015

      świetna opcja na śniadanie!

      • Maciej Jędrejko
        16 listopad 2015

        Życzymy smacznego !

      • ~Basia
        11 luty 2016

        Ja dodałam odrobinę mleka, bo jak go robiłam za pierwszym razem to był mnie trochę za "suchy". A tak jest po prostu pyszny. :)

        • Maksym Riznyk
          12 luty 2016

          Dziękujemy za wskazówki :)

        • ~Remusek
          22 luty 2017

          Ja najpierw ubijam białka na sztywną pianę, potem do tego dodaję żółtka, przyprawy, czasem tuńczyk z puszki...To wszystko ubijam raz jeszcze i omlecik wychodzi puszysty jak trzeba ;)

          • Maksym Riznyk
            24 luty 2017

            Stara dobra metoda.
            Zazwyczaj wszystko na raz się miesza :D