Szpinak świetnie smakuje w połączeniu z serem feta, natomiast jeżeli do dania dodamy jeszcze łososia, zyska ono zdecydowanie na smaku, a także na wartości. Łosoś jest bowiem świetnym źródłem białka, a także kwasów tłuszczowych omega-3, niezwykle ważnych dla funkcjonowania naszego organizmu.


SPIS TREŚCI:
1. Niezbędne składniki
2. Sposób przyrządzania
3. Wartości odżywcze


Wielki FINAŁ! "180 dni od Krzycha do Ronaldo" za nami!

Mistrz Świata w Freestyle-u vs Plany treningowe Fabryka Siły



1. Niezbędne składniki
– szklanka makaronu pełnoziarnistego fusilli (60 g);
– garść szpinaku (25 g);
– ser feta (50 g);
– 1/2 dużej czerwonej cebuli (50 g);
– łosoś wędzony (70 g);
– 1,5 łyżki oleju rzepakowego (15 g).


Nie masz czasu? Nasi eksperci ułożą dla Ciebie plan. Kliknij tutaj!
Plany dietetyczne i treningowe
Plany dietetyczne i treningowe

2. Sposób przyrządzenia
Gotujemy makaron, aby był al dente. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy chwilę szpinak. W misce rozdrabniamy widelcem ser feta

i dodajemy do niego podsmażony szpinak. Oba składniki mieszamy ze sobą oraz z ugotowanym makaronem. Na oddzielnej patelni rozgrzewamy resztę oleju i dodajemy cebulę posiekaną w piórka. Chwilę podsmażamy,

a następnie dodajemy pokrojonego w paski łososia. Również chwilę podsmażamy. Na talerz nakładamy makaron z fetą i szpinakiem, a na wierzchu układamy łososia z czerwoną cebulą. Danie jest gotowe!


3. Wartości odżywcze
Białko: 31,3 g
Węglowodany: 31 g
Tłuszcze: 33,1 g
Błonnik: 6,3 g


Łączna wartość kaloryczna: 602 kcal

REKLAMA
Rewolucja w spalaniu tłuszczu! Zobacz najskuteczniejsze spalacze
9,4
Trizer
137
Zobacz więcej Dieta GRATIS!
TRIZER To przede wszystkim zestaw! Producent zapewnia 30 dniową dietę oraz pełną opiekę dietetyków do każdego zakupionego Trizera!
Komentarze(6)
    • ~kasjopeja
      20 listopad 2015

      świetne danie z makaronem!

      • Maciej Jędrejko
        23 listopad 2015

        Dziękujemy i zapraszamy do innych przepisów wykorzystujących makaron.

      • ~Tancerz
        14 marzec 2016

        Nie za duzo tych tłuszczy?

        • Maksym Riznyk
          15 marzec 2016

          Ilość tłuszczy jest podliczona odpowiednio :)

        • ~Nicco - road to aesthetics
          16 maj 2016

          A Jacek Bilczyński zaleca unikać łososia. Idąc za jego radą, przerzuciłem się na dorsza.....choć śmierdzący i jałowy, to choć przynajmniej morski, a nie z jakiejś tam akwakultury. Jak komuś brakuje omega-3, to osobiście polecam Almę (bo polska marka) - tam za 15 zł można kupić dobry olej lniany. Wspierajmy Polskę, nie zaś obcy kapitał, jaki stoi za produktami w Lid.lu czy Biedrze.

          • Maksym Riznyk
            17 maj 2016

            Czyli idąc tym tropem nie możemy podać przypisu na Makaron z łososiem ? :D Ludzie co się z Wami dzieje > ...