Kotlety z kaszy gryczanej to pomysł na smaczną i zdrową kolację. Dzięki dodatku papryki czerwonej, przyrządzając je, dostarczymy sobie sporej ilości witaminy C oraz beta-karotenu.


SPIS TREŚCI:

1. Niezbędne składniki

2. Sposób przyrządzania

3. Wartości odżywcze

Za rok będziesz żałował, że nie zacząłeś dzisiaj!
Zobacz metamorfozy naszych użytkowników:

Zobacz więcej!



1. Niezbędne składniki

– pół woreczka kaszy gryczanej (50 g)

– pół kostki twarogu półtłustego (100 g)

– mała papryka czerwona (150 g)

– 2 łyżki mąki (24 g)

– jajko (50 g)

– 3 łyżki jogurtu naturalnego (75 g)

– przyprawy: sól, pieprz, koperek suszony

Nie masz czasu? Nasi eksperci ułożą dla Ciebie plan. Kliknij tutaj!
Plany dietetyczne i treningowe
Plany dietetyczne i treningowe


2. Sposób przyrządzenia

Przyrządzanie kotletów rozpoczynamy od ugotowania kaszy gryczanej. Następnie rozgniatamy twaróg widelcem. Dodajemy do niego jajko

i dokładnie mieszamy. Następnymi składnikami jest pokrojona w drobną kostkę papryka i ugotowana kasza. Na końcu dodajemy 2 łyżki mąki oraz przyprawiamy solą, pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy. Na dobrze rozgrzaną suchą patelnię teflonową nakładamy porcje masy i podgrzewamy pod przykryciem na średnim ogniu z obu stron. Należy ostrożnie przekładać kotlety na druga stronę, aby się nie rozpadły. Na gotowe kotlety nakładamy jogurt naturalny i suszony koperek. Danie gotowe!


3. Wartości odżywcze

Białko: 39,1 g

Węglowodany: 71,3 g

Tłuszcze: 13,9 g

Błonnik: 6,6 g


Łączna wartość kaloryczna: 544 kcal.

REKLAMA
Rewolucja w spalaniu tłuszczu! Zobacz najskuteczniejsze spalacze
9,4
Trizer
137
Zobacz więcej Dieta GRATIS!
TRIZER To przede wszystkim zestaw! Producent zapewnia 30 dniową dietę oraz pełną opiekę dietetyków do każdego zakupionego Trizera!
Komentarze(8)
    • ~monia
      2 listopad 2015

      łyżka jogurtu naturalnego to 25g:)przepis super;)

      • Maksym Riznyk
        12 listopad 2015

        Dziękujemy za uwagę, zostało poprawione :)

      • ~zjadacz
        10 listopad 2015

        kolejny przepis idzie na moj dysk

        • Maksym Riznyk
          12 listopad 2015

          Cieszymy się że trafiliśmy w gust

        • ~basia
          9 luty 2016

          Dzisiaj zrobilam. Super:-) !

          • Maksym Riznyk
            10 luty 2016

            Dziękujemy za uznanie :)

            • Maksym Riznyk
              24 dni temu

              Według preferencji :)