Kasza gryczana świetnie komponuje się z warzywnymi potrawkami. Poza tym jest dobrym źródłem białka, witamin z grupy B i składników mineralnych, szczególnie manganu i magnezu dobrze wpływających na funkcjonowanie układu nerwowego.


SPIS TREŚCI:

1. Niezbędne składniki

2. Sposób przyrządzania

3. Wartości odżywcze

Za rok będziesz żałował, że nie zacząłeś dzisiaj!
Zobacz metamorfozy naszych użytkowników:

Zobacz więcej!



1. Niezbędne składniki

– ½ szklanki kaszy gryczanej (90 g)

– pierś z kurczaka (150 g)

– pół cebuli (50 g)

– połowa pora (30 g)

– 5 pieczarek (100 g)

– połowa papryki czerwonej (100 g)

– 1 łyżeczka oleju rzepakowego (5 g)

– pomidory z puszki – ½ puszki (120 g)

– 2 łyżki jogurtu naturalnego (50 g)

– przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia


2. Sposób przyrządzania

Zaczynamy od pokrojenia kurczaka w dużą kostkę i doprawienia go solą

i pieprzem. Następnie smażymy chwilkę na patelni teflonowej, do czasu, aż przestanie być surowy. Zdejmujemy kurczaka z patelni.


Cebulę, pora oraz pieczarki kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy wszystko z odrobiną oleju rzepakowego. Gdy pieczarki zmiękną dodajemy na patelnie paprykę pokrojoną w paski oraz pomidory z puszki. Na koniec dodajemy jogurt naturalny, dokładnie wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną.

Nie masz czasu? Nasi eksperci ułożą dla Ciebie plan. Kliknij tutaj!
Plany dietetyczne i treningowe
Plany dietetyczne i treningowe


3. Wartości odżywcze

Białko: 52,7 g

Węglowodany: 84,5 g

Tłuszcze: 12,2 g

Błonnik: 10,9 g


Łączna wartość kaloryczna: 620 kcal.

REKLAMA
Rewolucja w spalaniu tłuszczu! Zobacz najskuteczniejsze spalacze
9,4
Trizer
137
Zobacz więcej Dieta GRATIS!
TRIZER To przede wszystkim zestaw! Producent zapewnia 30 dniową dietę oraz pełną opiekę dietetyków do każdego zakupionego Trizera!
Komentarze(7)
    • ~big
      13 styczeń 2016

      Było pyszne !

      • Maksym Riznyk
        15 styczeń 2016

        Cieszymy się, że smakowało :)

      • patrryk.g
        17 styczeń 2016

        potwierdzam, przepis szybki i bardzo smaczny, po treningu idealny ;)

        • Maksym Riznyk
          18 styczeń 2016

          Cieszymy się, że trafiliśmy w gust.

        • ~gość
          20 styczeń 2016

          Również polecam przepis ;)

          • ~ania
            11 lipiec 2017

            czy takie dania można jest na zimno ?

            • Maksym Riznyk
              14 lipiec 2017

              Jak to się mówi o gustach się nie dyskutuje.