Kanapki to pomysł na kolację dla zapracowanych, ale nie tylko. Podczas ich przygotowywania możemy do woli eksperymentować z dodatkami. My prezentujemy wersję kanapek z twarożkiem, ogórkiem kiszonym, łososiem

i koperkiem. Ogórki kiszone to świetny dodatek, ponieważ są naturalnym probiotykiem – są źródłem kwasu mlekowego – powstałej w czasie fermentacji substancji, która oczyszcza organizm i wzmacnia system obronny, chroniąc nasz organizm przed chorobami.

 

SPIS TREŚCI:

1. Niezbędne składniki

2. Sposób przyrządzania

3. Wartości odżywcze

 


1. Niezbędne składniki

– 3 kromki chleba pełnoziarnistego (100 g)

– plaster łososia wędzonego (70 g)

– 2 ogórki kiszone (120 g)

– pół opakowania twarożku naturalnego (75 g)

– garść dowolnej sałaty (4 g)

– koperek suszony


2. Sposób przyrządzenia

Przygotowanie kanapek jest bardzo proste: kromki chleba pełnoziarnistego smarujemy serkiem naturalnym, dodajemy sałatę, pokrojonego w plastry łososia i ogórki kiszone. Całość posypujemy koperkiem.

Smaczna i szybka kolacja gotowa!

 

3. Wartości odżywcze

Białko: 29,1 g

Węglowodany: 59,4 g

Tłuszcze: 14,2 g

Błonnik: 9,5 g

 

Łączna wartość kaloryczna: 446 kcal